Promenix till en brygga







Var ute och gick efter maten idag. Tog med mig ipoden och den lilla kameran. Hittade en fin liten brygga där jag slog mig ner och tänkte på livet. Hur mycket som förändrats på ett halvår och hur mycket det har förändrat mig.

Imorgon blir det att fota i studion. Gonattpuss

Best friends forever



                        Har tänkt mycket idag. Jag saknar Mathilda. Saknar henne verkligen.

Skärgårdsmys




Skärgårdsmys fredag till lördag i Louise stuga. Kom hem igår vid 18.00 och var hyffsat trött. Somnade lite efter 3.00 och vaknade av mobilalarmet 06.40. Hade glömt att stänga av det. Det var så fint väder så att jag inte kunde somna om. Det blir så ibland. Fia och Louise vaknade strax därefter och vi tog oss en morgonpromenad på ön :)

Igår var det ESC och vi poängsatte bidragen. Snåla var vi också, 0-1 poäng till dem första bidragen. Fast det blev fler och fler poäng destu senare på kvällen det blev :P

Insekt



Trodde jag på mig själv när jag tänkte städa nyss? När man har för mycket tid innan skolan börjar, så städar man väl inte? Haha. Såhär ser insekter ut från 08-land :)

För ett år sedan


Jag och Kusin på bilden längst upp till höger :)


För ett år sedan var jag nere i Skåne på en liten släktträff. Jag kommer ihåg hur varmt det var. Shorts och linne vad det som gällde och vi premierade med årets första dopp. I år har inte värmen i samma bemärkelse uppenbarat sig, men snart så hoppas jag att den kan hitta till Kalmar.

Muntliga nationella avklarat och snart väntar tv:n med Despearate Housewives!

Sol, sol -det är det vi vill ha!


                                                                                      Bilden tagen igår :)

Idag så har vädret fattat att det är sol vi vill ha! Idrotten utomhus gjorde så att man önskade sig ett par shorts. Hörde nyss att det började smatra mot fönseterrutorna, men det är nu blå himmel igen. Härligt!

Nu är det effektivitet som gäller. Finslipa talet som ska hållas imorgon och åtminstone påbörja en labrapport. Fritid är utanför dagens planer.

Ciao!

Grönt är skönt och blått är flott





Idag har jag rullat runt i gräset och tittat upp mot den blåa himmelen. Fantastiskt vad fint det kan vara ibland.

Tillbaks från 08land


Nu är jag tillbaks efter en helg i 08land.

Känns inte roligt att ta tag i plugget nu, men det är ju ett måste. Bilder råder det iallafall ingen brist på. Dock tid för redigering, men jag ska nog kunna ta mig tid till det.

Spontant

Spontant och härlig eftermiddag med Ella idag. Sådant gillas starkt.



Fin fina Ella ♥

Sommar hade inte suttit helt fel

Nej, sommar hade vart fint att ha nu. Vädret har svikit de senaste dagarna och idag så regnade det här i Kalmar. Detta har dock inte hindrat oss från att drömma oss bort. Jag skymtar en resa i Augusti. Inget färdigt än, bara en massa prat. Man kan ju alltid hoppas på att det blir av  (:



Sommar och en nyckelpiga för ett par år sedan. Tagen med min borttappade kompakt Canon.

Den fjärde maj tvåtusennio

Hjärt och lungräddning i skolan idag. Jag tror att min docka "minianne" dog ganska rejält. man kan ju inte vara bäst på allt, så att säga.

Dagens bästa: Jag fick tillbaka min platttång från Louise. Nu slipper man se ut som ett troll i håret.

Dagens sämsta: Min fina Ipod vill inte starta. Ska försöka mig på lite HLR på den nu. Kanske funkar bättre än på dockan :)




Självdiciplinen leker kurragömma

Min självdiciplin är som bortblåst. Inte så vidare bra när man har skolarbete att göra.


Jag gillar ljuset i bilden!

Flickr


Från en fotopromenad

Gårdagen spenderade jag med Ronja. Vi började med fika i parken och sedan en fin fotopromenad. Svikaren har dock en canon, riktigt läskiga kameror det där. Dem gör aldrig som man vill. Jag höll mig mestadels till min nikon, men jag hade lovat henne att försöka hjälpa henne att fotografera manuellt. Det gick som det gick, men i slutet av promenaden funkade det fint :)



Ingen har väl missat att det fina vädret har för t med sig blommor? Tror att det är någon slags av tulpan jag hittade på bilderna ovan :)

Presentation

Nu är det såhär. Jag ska ta tag i mitt liv och starta upp denna fotoblogg. Som det låter, så kommer den att fyllas med foton från min vardag. Oj, vad dålig jag är på att skriva. Man borde kanske ha ett bra första inlägg och kanske presentera sig?

Då börjar vi om.

Jag är en Amanda från småland, närmare bestämt Kalmar som älskar fotografering och fint väder. Jag lever livet så mycket jag kan, fast det tar stopp ibland (ganska ofta numera). Jag träffade på verkligheten första gången nån månad innan jul. Jag minns dagen så väll. Det var en onsdag och känslorna svämmade över efter det beskedet. Jag skulle kunna beskriva tiden innan operationen som ovis och flummig. Så fort man hör ordet cancer, så stelnar man. I januari kom beskedet, dem hade fått bort hela tumören i pappas huvud. Glädjen var total. Den höll dock inte så länge alls. Min älskade farfar fick max 14 dagar kvar att leva. Det var hårt. Känslorna väller över bara jag tänker på det. Begravningen var fin och hölls bara ett par dagar efter hemkomsten från Spanien. jag slutade fungera ännu mera och Amanda som alltid legat i fas med skolarbetet kom efter en hel del.

Usch, nu räcker det med alla hemskheter. Vi hoppar över det sista kapitlet med mormor och sammanfattar det senaste halvåret som händelserikt. För händelserikt har det verkligen vart. Både på gott och ont :)

Tillbaka till mig:
Jag fördriver mina dagarna med att studera på gymnasiet där jag råkade välja naturvetenskapliga programmet när jag var ung och dum. Inte smart val alls. Jag kämpar mig dock igenom det, även om dessa sista veckor innan sommarlovet känns som pest och pina.  Jag har nu efter sommaren 1 år kvar och läsa innan jag tar studenten. 

Jag är beroende av tacos och älskar att köpa skor. Jag älskar staden Göteborg, där jag även bott i 10 år. När jag kände mig mogen nog flyttade jag ifrån Götet för att leva ett liv i Kalmar igen. Min mamma bor kvar i Göteborg med mina två syskon, så besöken görs med jämna mellanrum.

Nu känns det som att det får vara nog för denna gången. Jag hopaps att jag kommer igång snart, men det tror jag nog.

Over and out

RSS 2.0